fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Vuurtoren

De juffen van de Vuurtoren zijn:

maandag, dinsdag: juf Naomi van den Bergh

woensdag, donderdag, vrijdag: juf Carina Visser

 

 

 

 

In de Vuurtoren krijgen de kinderen regelmatig huiswerk zoals het leren van woordjes, het leren van topografie, het zoeken van plaatjes of foto's.                    DIt alles noteren de kinderen in een agenda die ze aan moeten schaffen. Wij zetten het huiswerk ook hier, op deze plek op de site. Zo kunt u altijd nakijken wat het huiswerk is, mocht uw zoon/dochter het niet (goed) in de agenda hebben gezet.

Naast een agenda  hebben de kinderen in de vuurtoren een multomap met 23 ringen nodig. Hier komen de bladen van het Woordpakket in, de oefenbladen voor tijdzaken, natuurzaken en wereldzaken, allerlei losse werkbladen. 

Woordpakket voor 8 maart staat voor alle kinderen klaar. 

Topo van Nederland : provincies, hoofdsteden, rivieren, zeeën. Succes met leren.

Er staat weer een nieuw woordpakket klaar : woordpakket 9.Voor Sanne en Quintyn zijn dit de schoolverlaterswoorden 6.         Veel succes met leren. Oefen de woorden niet alleen op Bloon maar schrijf ze ook op.

Huiswerk voor vrijdag 18 september : Topografie van Nederland - alleen de provincies. De hoofdsteden komen later. (Niet de nummers van de provincie uit je hoofd leren maar leren waar de provincies liggen).

Huiswerk voor dinsdag 22 september: Schoolverlaters: woordpakket schoolverlater 2, de rest woordpakket week 05. Omdat we maandag de kinderen een lesvrije dag hebben doen we het dictee dit keer op dinsdag! 

Huiswerk maandag 28 september: Er staan weer nieuwe woordenlijsten klaar in Bloon. Succes met oefenen en op maandag 28 september hebben we weer een dictee. 

        

We werken aan:

Taaltrapeze: Natuurgeweld

Natuurzaken: Water en dat sluit goed aan bij het thema van Taaltrapeze

Wereldzaken: Nederland

Tijdzaken: De tweede wereldoorlog

Engels: tellen, alfabet, dagen van de week, maanden van het jaar en voorstellen

Trefwoord: 

Werkwoordspelling: werkwoorden in de tijd van nu, persoonsvorm en onderwerp

 

 

 

G Y M  Dinsdag en donderdag hebben we gym. Het is fijn als de kinderen gymschoenen bij zich hebben. Als uw zoon / dochter niet mee kan doen tijdens de gymles, zou u dan een briefje mee willen geven ?

T O S T I  In de Vuurtoren hebben de kinderen op dinsdag tosti-dag. Op deze dag mogen zij een dubbele boterham met ham en / of kaas, of een andere soort vleeswaren, meenemen die op school in het tosti apparaat wordt gedaan. Geen zoetigheid tussen de boterham want daar wordt  het tosti apparaat zo vies van.

A G E N DA    E N    M U L T O M A P  In de Vuurtoren is het handig als de kinderen een simpele, goedkope agenda hebben waar ze hun huiswerk in kunnen schrijven. Een multomap is nodig om alle werkbladen en huiswerkbladen in op te bergen.                                                                                              Wilt u uw kind helpen herinneren elke dag de map en de agenda mee naar school te nemen? Het is handig om in de map tabbladen te doen. Op deze manier blijft het huiswerk overzichtelijk.

 

 

 

 

 

 

Nieuws van de Vuurtoren

30
september

Kinderboekenweek

Vuurtoren

Vandaag was de start van de kinderboekenweek met als thema E...