fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Vuurtoren

Ook dit jaar hebben we weer een groep die Vuurtoren heet. Er zitten 14 kinderen in deze groep, eerlijk verdeeld : 7 jongens en 7 meisjes.

De jongens zijn Taeke, Damian, Dave, Jay, Timo, Daan en Finn.

De meisjes zijn Nikki, Maud, Senanja, Rika, Hanna, Sanne en Lilac. 

 

We beginnen met drie juffen in de groep.

Maandag en dinsdag:  juf Grada.  

Woensdag, donderdag en vrijdag: juf Carina

 

SINTERKLAASFEEST : SURPRISES 5 december

Woensdag 20 november hebben wij lootjes getrokken voor de surprises die we 5 december aan elkaar gaan geven. Voor sommigen is dit de eerste keer dat zij surprises gaan maken. Daarom hier nog even hoe het gaat. 

De kinderen hebben een briefje gekregen met daarop een naam.Voor deze persoon moet een surprise gemaakt worden, een fopcadeautje dus. Door de hobbies die ook op het papiertje staan, krijgen de kinderen misschien een idee wat ze kunnen maken. Het cadeautje wat in de surprise gestopt mag worden, mag niet duurder zijn dan 6 euro. Als de surprise klaar is, moet er nog een (klein)  gedicht bij. Enige hulp bij dit alles is misschien wel nodig.                                 Als alles klaar is, mag het in een grijze vuilniszak met daarop de naam voor wie de surprise is. Deze surprises mogen dinsdag 4 december , of woensdag 5 december, mee naar school genomen worden. Het wordt vast allemaal erg leuk.                                                                                                                              Als er iets nog niet duidelijk is, dan horen wij het graag.

 

KINDERBOEKENWEEK

Ook in de Vuurtoren werken we aan het thema 'Vriendschap'. We hangen ook berichtjes op de contactmuur zoals 'Wie wil er met mij het spel 'Twister ' spelen? Wie wil er met mij dammen ? Andere kindern kunnen dze briefjes van de muur halen en op woensdag, donderdag en vrijdag aan het einde van de middag kunnen de activiteiten plaats vinden. Vandaag hebben we de eerste verzoekjes gedaan en het was erg leuk. Zo heeft Timo voorgelezen voor Skye, Dave met Faith gedamd, Senanja met Daphne Twister gespeeld en hebben Sanne en Damian W. samen  een protret geschilderd. Daan is in het Zandkasteel wezen spelen en Taeke heeft een aantal jongens schaken geleerd. 

Morgen komen er weer nieuwe verzoekjes op het contactbord .

 

 

We werken aan:

Taaltrapeze: Natuurgeweld

Natuurzaken: Zintuigen, zo leven vissen

Wereldzaken: West-Nederland

Tijdzaken: De Gouden Eeuw

Engels: tellen, alfabet, dagen van de week, maanden van het jaar en voorstellen

Trefwoord: Goed gehoord

Werkwoordspelling: werkwoorden in de tegenwoordige tijd, persoonsvorm en onderwerp

Nieuwsbegrip: een onderwerp uit de actualiteit

Maandag: iedere 2 weken krijgen de leerlingen een woordpakket. Dit moeten ze thuis oefenen: op papier en op Bloon. Voor Bloon hebben zij een wachtwoord nodig dat u tijdens de Informatieavond mee krijgt.

Maandag: 

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:  

Vrijdag:  18-01-2019 Dictee woordpakket 

 

 

 

 

 

G Y M  Maandag en dinsdag hebben we gym. Het is fijn als de kinderen gymschoenen bij zich hebben. Als u zoon / dochter niet mee kan doen tijdens de gymles, zou u dan een briefje mee willen geven ?

T O S T I  In de Vuurtoren hebben de kinderen op dinsdag tosti-dag. Op deze dag mogen zij een dubbele boterham met ham en / of kaas, of een andere soort vleeswaren, meenemen die op school in het tosti apparaat wordt gedaan. Geen zoetigheid tussen de boterham want daar wordt  het tosti apparaat zo vies van.

A G E N DA    E N    M U L T O M A P  In de Vuurtoren is het handig als de kinderen een simpele, goedkope agenda hebben waar ze hun huiswerk in kunnen schrijven. Een multomap is nodig om alle werkbladen en huiswerkbladen in op te bergen.                                                                                              Wilt u uw kind helpen herinneren elke dag de map en de agenda mee naar school te nemen? Het is handig om in de map tabbladen te doen. Op deze manier blijft het huiswerk overzichtelijk.

 

 

G E W E L D I G  ! !

De eerste topotoets voor de kinderen van de Vuurtoren is GEWELDIG gemaakt.                                                                                                               

Prima gemaakt door iedereen, terwijl iedereen er zo tegen op zag. Iedereen had een voldoende . Er was zelfs één leerling met een 10.

 

Nieuws van de Vuurtoren

Vuurtoren heeft nog geen nieuws gepubliceerd