fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Vuurtoren

Ook dit jaar hebben we weer een groep die Vuurtoren heet. Er zitten 14 kinderen in deze groep, eerlijk verdeeld : 7 jongens en 7 meisjes.

De jongens zijn Taeke, Damian, Dave, Jay, Timo, Daan en Finn.

De meisjes zijn Nikki, Maud, Senanja, Rika, Hanna, Sanne en Lilac. Ondertussen zijn er drie nieuwe leerlingen bij ons in de groep. Twee jongens :  Akalyan, Damian Koper en één meisje :Beatriz.

 

We hebben twee juffen in de groep.

Maandag en dinsdag:  juf Grada.  

Woensdag, donderdag en vrijdag: juf Carina

 

SINTERKLAASFEEST : SURPRISES 5 december

Woensdag 20 november hebben wij lootjes getrokken voor de surprises die we 5 december aan elkaar gaan geven. Voor sommigen is dit de eerste keer dat zij surprises gaan maken. Daarom hier nog even hoe het gaat. 

De kinderen hebben een briefje gekregen met daarop een naam.Voor deze persoon moet een surprise gemaakt worden, een fopcadeautje dus. Door de hobbies die ook op het papiertje staan, krijgen de kinderen misschien een idee wat ze kunnen maken. Het cadeautje wat in de surprise gestopt mag worden, mag niet duurder zijn dan 6 euro. Als de surprise klaar is, moet er nog een (klein)  gedicht bij. Enige hulp bij dit alles is misschien wel nodig.                                 Als alles klaar is, mag het in een grijze vuilniszak met daarop de naam voor wie de surprise is. Deze surprises mogen dinsdag 4 december , of woensdag 5 december, mee naar school genomen worden. Het wordt vast allemaal erg leuk.                                                                                                                              Als er iets nog niet duidelijk is, dan horen wij het graag.

 

KINDERBOEKENWEEK

Ook in de Vuurtoren werken we aan het thema 'Vriendschap'. We hangen ook berichtjes op de contactmuur zoals 'Wie wil er met mij het spel 'Twister ' spelen? Wie wil er met mij dammen ? Andere kindern kunnen dze briefjes van de muur halen en op woensdag, donderdag en vrijdag aan het einde van de middag kunnen de activiteiten plaats vinden. Vandaag hebben we de eerste verzoekjes gedaan en het was erg leuk. Zo heeft Timo voorgelezen voor Skye, Dave met Faith gedamd, Senanja met Daphne Twister gespeeld en hebben Sanne en Damian W. samen  een protret geschilderd. Daan is in het Zandkasteel wezen spelen en Taeke heeft een aantal jongens schaken geleerd. 

Morgen komen er weer nieuwe verzoekjes op het contactbord .

 

 

We werken aan:

Taaltrapeze: Samen lachen, samen huilen

Natuurzaken: Water

Wereldzaken: West-Nederland

Tijdzaken: De pruikentijd

Engels: tellen, alfabet, dagen van de week, maanden van het jaar en voorstellen

Trefwoord: Goed gehoord

Werkwoordspelling: werkwoorden in de tegenwoordige tijd, persoonsvorm en onderwerp

Nieuwsbegrip: een onderwerp uit de actualiteit

Vanaf nu krijgen de kinderen geen woordpakket meer om te leren.

Dinsdag 2 juli : aatste topotoets : West Nederland. Alleen de plaatsen leren die zijn aangegeven op het blad. Succes.

Maandag: iedere 2 weken krijgen de leerlingen een woordpakket. Dit moeten ze thuis oefenen: op papier en op Bloon. Voor Bloon hebben zij een wachtwoord nodig dat u tijdens de Informatieavond mee krijgt.

Donderdag 13 juni  : woordpakket 6.13 en 7.13. Eén van de twee paketten staat klaar bij de naam van uw kind in BLOON en moet geleerd worden.

 

Mei 2019

De toets van Zuid Nederland is geweldig gemaakt. Het laagste cijfer was een 6 en het hoogste een 9 1/2. Prima gedaan weer.

Woensdag 17 april :

Deze keer is de overhoring van de woordpakketten op een woensdag enwel op woensdag 17 april woordpakket 6.10  en  7.10.  In de meivakantie hoeven de kinderen geen woordpakket te leren.

 

Donderdag 7 maart : Toets topo Zuid-Nederland. Deze toets is door de meeste kinderen weer goed gemaakt. Een aantal kinderen kan het beter of was ziek. Zij mogen de toets donderdag 14 maart (nog een keer)  doen. Succes met leren.

Donderdag 14 maart :  herkansing topotoets of eerste keer voor diegenen die de toets nog niet gemaakt hebben : Dave, Jay, Timo, Hanna, Damian Groenenberg, Beatriz. Succes met leren.

Haast iedereen had de toets nu goed gemaakt. Prima hoor !

 

 

 

G Y M  Maandag en dinsdag hebben we gym. Het is fijn als de kinderen gymschoenen bij zich hebben. Als uw zoon / dochter niet mee kan doen tijdens de gymles, zou u dan een briefje mee willen geven ?

T O S T I  In de Vuurtoren hebben de kinderen op dinsdag tosti-dag. Op deze dag mogen zij een dubbele boterham met ham en / of kaas, of een andere soort vleeswaren, meenemen die op school in het tosti apparaat wordt gedaan. Geen zoetigheid tussen de boterham want daar wordt  het tosti apparaat zo vies van.

A G E N DA    E N    M U L T O M A P  In de Vuurtoren is het handig als de kinderen een simpele, goedkope agenda hebben waar ze hun huiswerk in kunnen schrijven. Een multomap is nodig om alle werkbladen en huiswerkbladen in op te bergen.                                                                                              Wilt u uw kind helpen herinneren elke dag de map en de agenda mee naar school te nemen? Het is handig om in de map tabbladen te doen. Op deze manier blijft het huiswerk overzichtelijk.

 

 

Spreekbeurten !

Een aantal kinderen in de vuurtoren gaan een spreekbeurt houden. Dit hoeft helemaal niet lang te duren. Een verhaal over iets dat ze erg leuk vinden en een plaatje of kort filmpje over het onderwerp is al genoeg. Hieronder het (voorlopige) lijstje van spreekbeurten met datum. Veel succes met het voorbereiden. 

Sta je niet op het lijstje maar wil je na het horen van de eerste spreekbeurten ook, dan mag je je gewoon nog opgeven. We zoeken dan samen een geschikte datum uit.

9 mei  - Maud, 17 mei - Taeke, 23 mei - Hanna, 24 mei - Senanja, 29 mei - Rika, 6 juni - Damian K., 7 juni - Beatriz, 13 juni - Alkalyan, 14 juni - Nikki

 

 

G E W E L D I G  ! !

De eerste topotoets voor de kinderen van de Vuurtoren is GEWELDIG gemaakt.                                                                                                               

Prima gemaakt door iedereen, terwijl iedereen er zo tegen op zag. Iedereen had een voldoende . Er was zelfs één leerling met een 10.

 

Nieuws van de Vuurtoren

Vuurtoren heeft nog geen nieuws gepubliceerd