fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Herberg

 

 

In de Herberg zitten de oudste kinderen van de school. 15 leuke meiden en jongens van 11-13 jaar hebben er heel veel plezier!

 

 

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: juf Patty (p.lutz@csgdewaard.nl)

Herberg heeft nog geen nieuws gepubliceerd

Hallo allemaal,

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik wat geschreven heb. Ik zal even kort opschrijven waar we mee bezig zijn in de middagen en op de maandagen.

* Taaltrapeze:Samen lachen, samen huilen

* Engels: Unit G (School, Hobbies, Transport, Nature and Sports)

* Natuurzaken: Thema Lucht

* Wereldzaken: Noord-Europa

* Tijdzaken: Wereldoorlogen en Holocaust

* Rots en Water ( samenwerken en opkomen voor jezelf)

* Crea: van allerlei tekenopdrachten

* Nieuwsbegrip

 

 

Hallo allemaal,

We zijn gestart met een  nieuw thema van Taaltrapeze (kunst om je heen).

Bij Aardrijkskunde gaan we ons bezighouden met Zuid-Europa, de lessen van geschiedenis gaan over de periode van de pruiken en revoluties en bij natuurzaken zijn we nog bezig met de zintuigen. 

Bij Engels zijn de kinderen van de Herberg ook in een nieuwe Unit begonnen.

Binnenkort gaan we weer meedoen met de Mediamasters 2019. We spelen dan een week lang een online game tegen de andere scholen van Nederland, het gaat daarbij om mediawijsheid. Hierover krijgen jullie nog bericht.

 

Hallo allemaal,

We zijn alweer een paar weken bezig en het wordt dus nodig tijd dat er wat op deze site komt te staan. De groepsdoorbrekende lessen gaan voor ieder op het eigen niveau door. De middagen en de maandag brengen we in ieder geval voor het grootste gedeelte met de Herberg samen door.

Met Aardrijkskunde zijn we Europa binnengestapt. We oefenen we af met de topografie. We leren trouwens naast de topografie ook alles over het klimaat, de landschappen, de bevolkingsgroei, de EU en alles over de beroepsbevolking van Europa. Daarnaast zijn de kinderen die vorig jaar dit hoofdstuk al gehad hebben druk in de weer met het maken van een werkstuk over één van de landen van Europa.

Met Geschiedenis zitten we midden in de periode tussen 1600 en 1700, de regenten en de vorsten, het onstaan van de Republiek en ook de V.O.C. en de W.I.C. komen natuurlijk aan bod, daarnaast hebben we het ook over de scheepvaart. Er is in die periode veel gebeurd in Nederland, dus we zijn er wel even zoet mee om alles in ons op te nemen. 

Het thema waar we mee bezig zijn van Taaltrapeze is Hobby's, inmiddels hebben de kinderen de eesrte toets al gemaakt en die ging voor bijna alle kinderen heel goed. Jullie woordenschat is alweer enorm uitgebreid, binnenkort hebben jullie je tweede toest alweer. Met Taaltrapeze doen jullie trouwens allemaal lekker mee, fijn om te zien.

Bij de lessen Rots en Water ligt de focus met name op het samenwerken met elkaar, hoe kan jij ervoor zorgen dat jouw groep zo goed mogelijk kan samenwerken. We lachen veel, leren veel en oefenen met elkaar. Het is mooi om te zien dat jullie ook proberen samen te werken met kinderen die je zelf niet zo snel zou kiezen. Mijn complimenten.

Tot zover een kleine greep uit het dagelijkse leven van de Herberg.

 

 

Maandag : 3 juni ( let op!) WP week 17 

Dinsdag:  

Woensdag : 

Donderdag :  

Vrijdag:  

Voor alle kinderen van Herberg!!!! Oefen de tafels van 1 t/m 10 en leer ze uit het hoofd, dat scheelt bij iedere rekenles een hoop tijd.

Op maandag en dinsdag heeft de Herberg gym.

Op maandag is het tosti-dag.

e-mail adres juf Patty: p.lutz@csgdewaard.nl

 

Herberg heeft nog geen nieuws gepubliceerd